Wiskundeforum

 
Naam: mo
Onderwerp: differentieer
Gepost op:
22-05-2003  10:53:04
f(x) x2 sin x-x cos x

g(x) 3x-6/4x-5

h(x)=Ö(3-4x in her kwadraad
Naam: Peter
Re:differentieer
Gepost op:
22-05-2003  15:37:06
f'(x)=2x.sin(x)+x2cos(x)-(cos(x)+x.-sin(x))= 3x.sin(x)+(x2-1)cos(x)
g'(x)=3(4x-5)-4(3x-6)/(4x-5)2= 9/(4x-5)2
h(x)=(3-4x)1/2
h'(x)=1/2.(3-4x)-1/2.-4=-2/Ö(3-4x)

Zoiets mot het wezen.....rekenfouten daargelaten enne kijk eens in het menuutje bovenbouw en dan differentieren......daar staan de formules en zo
suc6
Naam: Piedro
Re:differentieer
Gepost op:
22-05-2003  16:22:22
f(x) x2 sin x-x cos x

De afgeleide van het product van functies:
Als f(x)= u(x)*v(x) dan is de afgeleide f'(x)=u'(x)*v(x)+u(x)*v'(x)
Kort: f=u*v f'=u'*v + u*v'

Je hebt hier te maken met product x2sinx en het product xcosx dus we doen het als volgt:

f'(x)= 2xsinx + x2cosx - {1*cosx + x(-sinx)} nu de haakjes wegwerken
f'(x)= 2xsinx + x2cosx -{cosx - xsinx} accolades wegwerken
f'(x) = 2xsinx + x2cosx + cosx - xsinx nu het antwoord
f'(x) = xsinx + x2cosx + cosx of het kan ook zo
f'(x) = xsinx + (x2 + 1)cosx

g(x) 3x-6/4x-5


De afgeleide van het quoti?nt van functies:
Als g(x) = u(x)/v(x) dan is g'(x) = {u'(x)*v(x)- u(x)*v'(x)}/v2(x)
Kort: g = u/v g'=(u'v - uv')/v2

Je ziet het u=3x-6 en v=4x-5

g(x) = (3x-6)/(4x-5)
g'(x) = {3(4x-5) - (3x-6)4}/(4x-5)2 Haakjes in teller wegwerken
g'(x) = {12x-15-12x+24}/(4x-5)2 Accolade wegwerken
g'(x) = 9/(4x-5)2

h(x)=Ö(3-4x in her kwadraad

Ik neem aan dat je bedoelt:
h(x)=(Ö(3-4x))2
Öx*Öx=x dus komt er te staan:
h(x) = (3-4x)

Of staat er:
h(x) = Ö(3-4x)2
Öx2=x ook in dit geval komt er te staan:
h(x) = (3-4x)

Dit is toch wel te differenti?ren?

Stel we moeten k(x)=Ö(3-4x)differenti?ren.
Dan schrijven we de zaak eventjes anders
k(x) = (3-4x)? en gaan dit differenti?ren.
k(x)= ?(3-4x)-?(-4)=
?*(-4)/(3-4x)?
k'(x) = -2/Ö(3-4x)

Duidelijk?
Naam: Erwin
Re:differentieer
Gepost op:
23-05-2003  11:53:53
Er staan foutjes in de eerste som:
f'(x)= 2xsinx + x2cosx -{cosx - xsinx} accolades wegwerken

f'(x) = 2xsinx + x2cosx -cosx +xsinx nu het antwoord
f'(x) = 3xsinx + x2cosx - cosx of het kan ook zo
f'(x) = 3xsinx + (x2 - 1)cosx
Naam: Anne
Re:differentieer
Gepost op:
04-06-2003  11:16:33
??


Antwoordformulier
Naam:

Smilies
janee
smile frons ik schaam me grote grijns knipoog verveeld verward bedroefd kwaad leraar
tot de macht sub een half een vierde drie vierde integraal pi driehoek ongeveer niet gelijk aan kleiner dan of gelijk aan groter dan of gelijk aan wortel heeft tot gevolg graden hoek hoek
vet schuin
Antwoord:

Neem het getal zesentwintig over in de keuzelijst.

wiskunde in je pocketNoordhoff wiskunde in je pocket
Alle basiskennis van het vak overzichtelijk bij de hand in één compact minigidsje.
  • ideaal opzoekboekje voor schoolverlaters
  • handig geheugensteuntje voor scholieren
  • naslaghulp voor eindexamenkandidaten
Klik om te bestellen.