Wiskundeforum

 
Naam: 123
Onderwerp: procenten
Gepost op:
23-10-2005  15:50:36
hallo ik heb een nogal vreemde vraag waar ik graag antwoord op wil aangezien dat ik a wiskundig ben komt de vraag meschien wel dom over maar aan gesien ik geleert heb dat er geen domme vragen bestaan doe ik toch maar ik heb gelesen in een boek over psychatrie dat tien procent van mensen met schizofrenie een kans bestaat met ervelijke aanleg wat ze baseerden op onder zoek naar te kijken welke mensen met dit ziekte beeld een familie lid die dit ook heeft kan ik dan cocluderen dat als je negenennegentig mensen met dit ziekte beeld hebt er nog maar negen procent kans bestaat en als je zo door gaat naar een persoon met schietsofrinie dat die een ervelik kans heeft van nul coma negentig procent waar tegen hondert en een procent kans bestaat dat het niet ervelijk is nau meende ik altijt dat hondert procent staat voor seker heit staat kan ik hier op uit maken dat dit een onbetrabare onder zoek metode is dat men het ijgelijks niet weet dat het meschien orde zoeken is in caos is die er niet is dit wau ik uit interesse voor leggen aan iemand met wiskundige kennis wat die hier nau van find
Naam: Piedro
Re:procenten
Gepost op:
26-10-2005  12:14:03
10% van de pati?nten wil zeggen bij 99 pati?nten met de ziekte hiervan 9.9=10 pati?nten erfelijk belast kunnen zijn.
Zolang er geen exacte gegevens zoals een "gen" gevonden zijn kunnen er geen harde uitspraken over wel of niet belast zijn.
Naam: roos
Re:procenten
Gepost op:
15-11-2005  15:39:20

hallo 123.
Er wordt bedoeld dat denk ik tenminste, (daarvoor zou ik het boek eerst zelf moeten lezen) dat iemand met schizofrenie, dus een klein deel van ALLE mensen, de kans heeft ZELF weer een kind met schizofrenie te krijgen van 1 op 10 is.
Ook kan het zijn dat ze bedoelen: Van de 10 mensen die schizofrenie hebben heeft er bij (slechts)1 patient ??n van de ouders dezelfde ziekte. Wanneer je erfelijkheid bestudeert dan zie je dat aandoeningen via 1 gen of meerdere genen wel doorgegeven worden. Je hebt in elke lichaamscel 26 chromosomen (daar zitten die genen op of in). Deze chromosomen zijn in PAREN verdeeld (het ene krijg je van je moeder en het andere van je vader). Daardoor krijg je dus behalve een "fout" gen ook een goed gen (als ??n ouder de ziekte NIET heeft). In sommige gevallen wordt iemand ziek met ??n fout gen. maar in de meeste gevallen niet. De persoon die ??n fout gen heeft wordt "drager" (van die ziekte dus) genoemd en kan dus een ziekte doorgeven (die de vader dan ook bij zich moet dragen)zonder het te weten.
De kansberekening bij erfelijkheid is een erg interessant onderwerp voor wiskundigen. succes groetjes Roos.


Antwoordformulier
Naam:

Smilies
janee
smile frons ik schaam me grote grijns knipoog verveeld verward bedroefd kwaad leraar
tot de macht sub een half een vierde drie vierde integraal pi driehoek ongeveer niet gelijk aan kleiner dan of gelijk aan groter dan of gelijk aan wortel heeft tot gevolg graden hoek hoek
vet schuin
Antwoord:

Neem het getal drieenveertig over in de keuzelijst.

wiskunde in je pocketNoordhoff wiskunde in je pocket
Alle basiskennis van het vak overzichtelijk bij de hand in één compact minigidsje.
  • ideaal opzoekboekje voor schoolverlaters
  • handig geheugensteuntje voor scholieren
  • naslaghulp voor eindexamenkandidaten
Klik om te bestellen.